Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

KRÉTA webcíme

A KRÉTA rendszert minden intézmény a saját elérési útján keresztül láthatja. Az intézményi rendszerek telepítésekor minden intézmény számára készül egy, vagy két lehetséges intézményi kódnév, amely publikálásra kerül. Az intézményi kódnév csak az angol abc kisbetűit, valamint számokat tartalmazhat.


Tip
iconfalse
titleKRÉTA rendszer webcíme

Minden intézmény elérési útja az alábbi formában áll össze: https://[intezmenykodnev].e-kreta.hu. Ha nem tudja az intézményének a webcímét, akkor használja az intézménykeresőt, amelyet ide kattintva érhet el!


Az intezmenykodnev minden intézmény számára egyedi, amelyet alapesetben az intézmény fenntartójával kötött szerződéskor határoztunk meg. Amennyiben az elérési utat ismeri, kérjük, másolja be egy böngészőprogram elérési sávjába, majd nyomja le az Enter billentyűt.


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

A KRÉTA rendszer tanúsítványhoz kötött biztonságos, ún. HTTPS kapcsolaton keresztül kommunikál a felhasználó számítógépével. Kérjük, hogy ügyeljen arra, hogy a webcímet mindig https:// szöveggel kezdje! Amenniyben a böngészőprogram tanusítványhibát jelez, akkor kérjük, hogy ne lépjenek be a programba és haladéktalanul jelezzék az ilyen hibát ügyfélszolgálatunknak! 


Az egyszerűbb használat érdekében javasoljuk, hogy a böngésző könyvjelzői közé mentsék el a KRÉTA rendszerük elérési útvonalát, így a későbbiekben nem szükséges beírni a webcímet, elegendő a könyvjelzőre kattintani. 

Include Page
WEB alkalmazások kezelése
WEB alkalmazások kezelése

Belépési és informatikai problémák megoldása

Amennyiben a KRÉTA rendszer felülete ezt követően nem érhető el, kérjük ellenőrizze a belépéshez szükséges feltételeket.


Expand
titleInformatikai problémák megoldása

Include Page
Informatikai, hálózati problémák megoldása
Informatikai, hálózati problémák megoldása


Felhasználónév és jelszó

A KRÉTA rendszerbe  kizárólag az arra jogosult felhasználók léphetnek be.  A belépéshez minden esetben meg kell adnia felhasználónevét és titkos jelszavát!  Kérjük, hogy különösen körültekintően járjon el a jelszavának védelme érdekében, ne írja fel jelszavát olyan helyre, amit mások is láthatnak, jelszava beírásánál figyeljen, hogy azt mások ne nézhessék le a billentyűzetéről, valamint ne adjon meg könnyen kitalálható jelszót sem!  

A KRÉTA rendszer telepítése után automatikusan létrejön egy alapértelmezett felhasználó (admin), valamint  a hozzá tartozó jelszó is, amely segítségével első alkalommal be lehet jelentkezni a programba. Amennyiben intézménye a jelszót elfelejtette. továbbá másik, korábban felvett adminisztrátor nincs a rendszerben, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az e-KRÉTA Zrt. munkatársai sem telefonon, sem pedig e-mailban nem kezdeményeznek közvetlen kapcsolatot a rendszer felhasználóival ill. soha nem kérik el a bejelentkezési adataikat (felhasználónevüket vagy jelszavukat)! Abban az esetben ha akár telefonon vagy e-mailben ilyen megkeresés érkezne, kérjük ne válaszoljon rá és haladéktalanul jelezze az ugyfelszolgalat@ekreta.hu email címünkön! 


Bejelentkezés a KRÉTA rendszerbe

A KRÉTA rendszerbe az alábbi módon tud bejelentkezni:

  1. Adja meg Felhasználónevét a „Felhasználónév” feliratú felső szövegdobozban.
  2. Adja meg jelszavát a „Jelszó” feliratú alsó szövegdobozban.
  3. Amennyiben szükséges pipálja ki a reCAPTCHA jelölőnégyzetet vagy a felugró képek közül válassza ki, amiken a jelzett tárgyat látja (buszok, lámpák, zebrák, stb).
  4. Nyomja meg az Enter billentyűt, vagy kattintson a „BEJELENTKEZÉS” feliratú gombra.

A sikeres bejelentkezést követően a képernyő eltűnik és megjelenik a KRÉTA rendszer nyitóoldala.  Új, először használt jelszó esetén javasoljuk, hogy a jelszó mező alatt található "Jelszó mutatása" jelölőnégyzettel ellenőrizze, hogy helyesen adta e meg az új jelszót. 


Expand
titleBejelentkezési adatok kezelése

Include Page
Bejelentkezési adatok kezelése
Bejelentkezési adatok kezelése


Sikerült a bejelentkezés! Milyen programmodulok jelennek meg? 

A KRÉTA rendszer több szoftvermodult is tartalmaz, amelyeket a különböző szerepkörökkel (pl. tanuló, szülő, tanár, osztályfőnök, intézményvezető, fenntartó stb.) és jogosultságokkal lehet elérni! 


Expand
titleSzerepkörök és jogosultságok bemutatása

Include Page
Szerepkör és szoftvermodul választó felület
Szerepkör és szoftvermodul választó felület


Nem sikerült bejelentkeznem a KRÉTA rendszerbe! Mit tegyek? 

Abban az esetben ha nem sikerül belépni a KRÉTA rendszerbe, akkor első lépésként ellenőrizze, hogy a felhasználónevét, jelszavát valamint az intézményt jól adta-e meg a bejelentkezési folyamatban! 


Expand
titleMi a teendő ha nem sikerül bejelentkezni a KRÉTA rendszerbe?

Include Page
Sikertelen bejelentkezés
Sikertelen bejelentkezésNote
iconfalse
titleAutomatikus kijelentkezés

A KRÉTA rendszer – biztonsági okokból – egy előre meghatározott tétlenségi időszak után automatikusan kilépteti a felhasználót. A képernyő jobb felső részében láthatja mindig, hogy mennyi idő van hátra az automatikus kijelentkezésig.


Belépési felület bemutatása

Include Page
VIDEO:Belépési felület
VIDEO:Belépési felület