Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Számonkérések előrejelzéséről az alábbi oldalon olvashatnak bővebben.

Az Osztályfőnöki feladatok / Hetesek beállítása menüpontban az Osztályfőnökök és Osztályfőnök-helyettesek (valamint szuper osztályfőnök jogosultsággal rendelkező admin felhasználók) számára lehetőség nyílik az osztályokhoz hetente maximum 3 fő hetes kijelölésére, mely információt a rendszer mind a tanóráknál, mind az osztálynaplóban megjelenít.image2020-2-6_14-59-16.png


A funkcióról bővebben a Tudásbázisban itt olvashatnak.


A rendszerben lehetőség van az Osztályfőnököknek beállítani osztályuknál az egyes tanítási heteken kijelölt heteseket, amit rögzítve a rendszerben az adott osztályhoz felvitt foglalkozásokon a rendszer meg is jelenít.

Az Osztályfőnöki feladatok / Hetesek beállítása menüpontban érhető el az adott osztályfőnöknek (osztályfőnök helyettesnek) saját osztályuk Hetesek beállítási lehetősége.  A menüpontot megnyitva a több osztályra is osztályfőnöki jogosultsággal bíró felhasználónak ki kell a szűrővel választania, hogy melyik osztályra szeretné a funkciót használni.

A Hetes tanulók oszlopba történő kattintást követően egy úgynevezett Multiselect / Többes kijelöléses funkcióval ki lehet választani, hogy az adott héten 1, 2 vagy 3 hetest szeretnénk a rendszerbe rögzíteni.

Az első beállítandó hét kitöltését követően a rendszerrel legeneráltatható, hogy a következő héttől a beállított 1, 2 vagy 3 hetessel kombinálva a rendszer kitöltse a tanév további részét. Ehhez az adott, kitöltött hetet követő hétnél kell rákattintani az "Automatikus beállítás ettől a héttől". Abban az esetben, ha csak az első sorban található "Automatikus beállítás ettől a héttől" gombra kattint a felhasználó, automatikusan heti 1 hetessel generálódik le a funkció.

Az intézményi beállításoktól függően, amennyiben egy hétre az intézmény úgynevezett Szünet hét típusú hetet rögzített, úgy abban az esetben erre a hétre hetest generálni nem lehet, az automatikus generálás meg is áll itt. Ebben az esetben a szünet utáni hétre ismét szükséges kiválasztani az 1, 2 vagy 3 hetest, majd a következő, üres sornál kérni a generálás folytatását.

Amennyiben a névsor utolsó és első tanulója lenne együtt hetes, akkor a következő hetet is szükséges kézzel megadni, mivel a többes kiválasztást követően a felületen ABC-ben megjelenítve a tanulókat az első tanuló 2x kerülne beosztásra.

A hetesek kiválasztását követően a az oldal tetején található "Hetesek mentése" gomb segítségével lehet a beállításokat rögzíteni.

Az elvégzett beállítás bármikor módosítható a beállított hetesek törlésével, majd a kívánt sorrendnek megfelelő újbóli rögzítésével és mentésével.

Az elmentett hetesek megjelennek az adott foglalkozás naplózása során, annak fejlécében az Óra sorszáma érték felett.

Az Osztálynapló és a Haladási napló dokumentumokban az adott hetekre beállított hetesek megjelenítésre kerülnek a generált dokumentumokban.


  • No labels