Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Az Importálások-Értékelés mondatbank importálás menüpontban lehetséges.

Importálási módok meghatározása

A Mondatbank importálása során ki kell válaztani a lehetőségek közül, hogy milyen típusú importálást szeretne a felhasználó végrehajtani:

IMPORTÁLÁSI MÓD KIVÁLASZTÁSA felületen jelenleg 2 választási lehetőség van a kívánt funkciót bejelölni:

 • Meglévő adatok megtartásával és az új adatok beszúrásával: A KRÉTA programban már megtalálható adatok nem kerülnek módosításra, az importálás csak az új adatokat rögzíti a rendszerben. Ezt az importálási műveletet akkor célszerű használni, ha nem akarjuk módosítani a KRÉTA rendszerben meglévő adatokat, csak az új - a rendszerben még nem létező - elemeket szeretnénk importálni.
 • A korábban importált adatok törlésével: A KRÉTA rendszerben korábban importált adatokat a művelet törli és az új adatokat rögzíti a rendszerben. A KRÉTA felületről felvett (nem importálással rögzített adatokat), valamint a KRÉTA rendszerben korábban importált de utána módosított adatokat a művelet TÖRÖLNI fogja. Ezt az importálási műveletet akkor célszerű használni, ha az importálás előtt minden korábban beimportált adatot törölni szeretnénk, majd újra betölteni az új adatokat.

IMPORTÁLÁSI FOLYAMAT INDÍTÁSA:

FÁJL KIVÁLASZTÁSA gombra megnyomása után kijelölheti azt a - számítógépén tárolt - Excel állományt, amelyből az adatok importálásra kerülnek.

Ügyeljen arra, hogy mindig a megfelelő, legfrissebb sablonban készült Excel (XLSX) állományt importálja a rendszerben. A mintatáblázatokat a  "Sablon letöltése" gomb megnyomásával töltheti le számítógépére.

A'FÁJL KIVÁLASZTÁSA' gomb megnyomásával jelölheti ka azt a - számítógépén tárolt - Excel állományt, amelyből az adatok importálását szeretné elvégezni.

Az 'IMPORT ELŐNÉZET KÉSZÍTÉSE' gomb megnyomása után lehetősége lesz az importálási adatok előnézetének megtekintésére és ellenőrzésére, valamint - probléma esetén - az importálás megszakítására vagy folytatására!

A rendszerben jelenleg tárolt Mondatbankot az Export szekció / Aktuális adatok exportálása funkciójával kérheti le.

Feltöltött szövegek

Javasolt feltölteni a teljes, adható szöveges értékelés repertoárt egy-egy mezőbe, amiből az értékelés során a pedagógus a nem érvényes részeket törölni vagy kiemelni (aláhúzás, félkövér vagy döntött betűtípusra állítás...) tudja. Például:

Írás

Az íráshoz való viszonyulás

 • Írásos tevékenységet szívesen végez.
 • Írásos tevékenységet nem mindig végez szívesen.
 • Írásos tevékenységet egyelőre nem szívesen végez, hamar elfárad, írástechnikai készsége még nem elég fejlett.
 • Írásos tevékenységet egyelőre nem szívesen végez, mert ...

Íráskép

 • Betűalakítása, betűkapcsolása szabályos, esztétikus.
 • Betűalakítása, betűkapcsolása időnként nem egészen szabályos.
 • Betűalakítása, betűkapcsolása gyakran szabálytalan.
 • Betűalakítása, betűkapcsolása pontatlan.

stb...

 • No labels