Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

...

Tip
titleKréta 2.99 verzió újdonságai (2021.08.11.)


Expand
titleTestreszabás beállítás módosítása

A "Tanóra naplózásánál mulasztás százalék számítás" testreszabás beállításnál módosításra került az egyik kiválasztható opció elnevezése, a korábbi "Egész éves óraszám alapján" opciója átnevezésre került a „Órarendi órák száma alapján” elnevezésre.



Expand
titleA Tanulói KIR-STAT export nevű exportálási állomány kiegészítésre, átalakításra került

A Tanulói KIR-STAT export nevű exportálási állomány kiegészítésre, átalakításra került a korábbi fejlesztések során a Tanulói adatlapokra felkerült új értékeknek megfelelően.

A Nyilvántartás / Tanulók / Export / Tanulók KIR-STAT és Tanulók teljes KIR-STAT (a belefoglalt tanulókban térnek el, az utóbbi kiegészül a be és kilépés idejével) exportok oszlopai átrendezésre és kiegészítésre kerültek a rendszer felületén megtalálható adatlap füleknek és elemeknek megfelelően



Expand
titleMunkaidő adminisztrációs segéd megjelenő ToolTip felugró üzenete pontosításra került

A naplózási felületen, a Kötött munkaidő neveléssel-oktatással le nem kötött része nézetben látható adminisztrációs segédnél megjelenő ToolTip információ az alábbiakra került módosításra:

"A munkaidő adminisztrációs segéd megjeleníti a 'Tanórák', a 'Napirend' nézetben és az adminisztrációs rendszerben (első érték); illetve a 'Kötött munkaidő neveléssel-oktatással le nem kötött része' nézetben (második érték) rögzített időelszámolást."



Expand
titleBővítésre került az országokat tartalmazó adatszótár

A születési ország adatszótárban kiválasztható vált az Arab Emírségek mellett az Egyesült Arab Emírségek is.



Expand
titleBővítésre került az országokat tartalmazó adatszótár

A születési ország adatszótárban kiválasztható vált Palesztína is.



Expand
titleBetekintő nézetben áthelyezésre került adatmező

A könnyebb áttekintés, illetve jobb helykihasználás érdekében a Tanulók áttekintő nézetében egy sorba került a Felhasználónév a NEPTUN kód adatmező.



Expand
titleSzöveges értékelés beillesztésének formázása

A szöveges értékelés rögzítésekor, ha külső szöveget illeszt be a felhasználó, akkor a félkövér, dőlt és aláhúzott formázás nem minden esetben került megtartásra, pont úgy, ahogy a mondatbank elemek rögzítésekor/megadásakor történik a Testreszabás/Mondatbank felületen.

A frissítést követően az Értékelések és Magatartás/Szorgalom menüpontokon belül (valamintaz óra naplózásakor az Értékelés fülön); minden Értékelés típusra, minden felületre (Mondatbank, Értékelés rögzítés, Rögzítéskor a megnyíló Mondatbank ablakban, Értékelés módosítása) a word dokumentumból másolás/beillesztés során a 3 alapformázás megtartásra kerül.



Expand
titleA szakképző intézményekben tanuló diákok számára egy ToolTip felugró üzenet kiegészítés történt

A szakképző intézményekben tanuló diákok számára egy ToolTip felugró üzenet kiegészítés jelenik meg arról, hogy ha a bankszámlaszámukat módosítják, az hatással lehet az ösztöndíjfizetésre. 

"Tájékoztatjuk, hogy a tárgyhavi ösztöndíjat a hónap 15. napján a rendszerben található bankszámlaszámra utaljuk. Kérjük, módosításkor vegye figyelembe, hogy a hónap hátralévő részében beállított bankszámlaszámot csak a következő havi ösztöndíjfizetésnél tudjuk érvényesíteni!"



Expand
titleA szakképző intézményekben a Tanulók - Tanügy adatlap fülén módosításra kerültek a gyakorlathoz köthető jogviszony jelölések

A szakképző intézményekben a Tanulók - Tanügy adatlap fülén módosításra kerültek a gyakorlathoz köthető jogviszony jelölések a 2021/2022-es tanévi felületeken.

A "Polgári szerződéses" jelölési lehetőség lekerült a felületről, és a többi gyakorlathoz köthető jelölőnégyzet egyikének jelölése lehetséges csak egy időben, a másik két jelölőnégyzet inaktívvá válik bármelyik egyik bejelölése esetén. 

Amennyiben van olyan tanuló, akinél jelenleg is több tulajdonság kijelölésre került, mentésnél a felület kiírja az alábbi szöveget és nem engedi a tanulói adatlapot elmenteni, a amíg nem kerül javításra. A megjelenő szöveg: 

"A Szakképzési munkaszerződéssel, Tanulószerződés, Együttműködési megállapodásos mezők közül csak egy választható!"




Expand
titleA Tanuló – Tanügy adatlap fülre új jelölőnégyzet került fel

A Tanuló – Tanügy adatlap fülre új jelölőnégyzet került fel.

A Jelölőnégyzet megnevezése: 

 • 9. évfolyamosok közül a 8. évfolyamot az előző tanévben végezte




Expand
titleA Tanuló – Szociális adatlap fülre új jelölőnégyzetek kerültek fel

A Tanuló – Szociális adatlap fülre új jelölőnégyzetek kerültek fel.

A Jelölőnégyzetek megnevezése: 

 • Externátusi ellátásban részesített
 • Napköziotthoni ellátásban részesül




Expand
titleÚj szerepkörök lettek elérhetők az Intézményi KRÉTA rendszerekben

További rendszermodulok fejlesztésével összefüggésben Új szerepkörök (Belépőkártya Admin, KRÉTA Leltározásban érintett) lettek elérhetők az Intézményi KRÉTA rendszerekben. 

Warning

Felhívjuk adminisztrátor felhasználóink figyelmét, hogy csak azon jogosultságok beállítása javasolt a felhasználók számára, mely jogosultságokkal rendelkezniük kell! A feleslegesen beállított jogosultságok a rendszer megjelenítésében problémákat okozhatnak az adott felhasználó felületén, esetegesen kialakuló funkcióütközések miatt!




Expand
titleÚj szűrő elemek kerültek fel a Tantárgyak listára

A Tantárgyak lista szűrési paneljére felkerült az AMI tantárgy és az MSZG (Művészeti Szakgimnázium) tantárgy szűrési lehetőség is.




Expand
titleÚj adatszótárelemmel bővült a Művészeti ág adatszótár

A 2021/2022-es tanévtől a Művészeti ág adatszótár bővítésre került a Népművészeti ág új adatszótár elemmel.



Expand
titleÚj adatszótárelemmel bővült az Értékelés módjai adatszótár

A 2021/2022-es tanévtől az Értékelés módjai adatszótár bővítésre kerül a Nyelvi feladat új adatszótár elemmel.



A KRÉTA rendszer korábbi frissítéseinek archívumát ide kattintva nézheti meg!

Tip
titleKréta 2.98.2 verzió újdonságai (2021.07.22.)


Expand
titleA szinkronizáció esetén nem látható adatszótár elem kezelésének javítása

Az intézményi KRÉTA felületen egy olyan adatszótár eleme, amely nem látható státuszra van állítva, melyet a HR - SAP szinkronizálás során a Központi rendszerből frissítettek, akkor az intzményi felületen "Ismeretlen érték" megnevezés jelent meg eddig.

Ezentúl, ha egy adatszótár eleme nem látható tulajdonságú az intézményi rendszerben, de központi szinkronnal beállított érték, mégis látszódni fog az alkalmazotti adatlap megfelelő mezőjében.



...

Tip
titleKréta 2.97 verzió újdonságai (2021.06.07.)


Expand
titleElérhetővé vált a 2021/2022-es tanévi felület

Elérhetővé vált a 2021/2022-es tanévi felület az admin rendszerben, a jövő tanév előkészítése céljából.



Expand
titleElérhetővé váltak az AMI törzslapok

Az Alapfokú művészetoktatásra jellemző egyedi értékekkel kialakított AMI törzslapok generálási lehetősége elérhetővé vált a Dokumentumok menüpont / Értesítők, törzslap, bizonyítvány szekcióban Törzslapkivonat (alapfokú művészetoktatás) néven. 



Expand
titleÚj menüpont használható (Léptetések) a jövő tanévi felületen

Új menüpont használható (Léptetések néven) a jövő tanévi felületen. Ezzel külön vált a Tanulók besorolása és a Tanulók léptetése folyamat.

A Léptetések menüpont bővebb leírását, és az Osztály/Csoportléptetések folyamatát az alábbi oldalakon találják.



Expand
titleOsztályba be nem sorolt tanulók léptetése

Lehetőség van a jövő évi felület / Léptetések menüpont / Osztály tanulóinak léptetése funkción belül nem csak jelenlegi osztályt választani, hanem kijelölni az "Osztályba be nem sorolt tanulók (2020/2021-es tanév)" értéket.

A léptetés kiinduló osztályai részben, a felületen megjelenik a legördülő menü első eleme: Osztályba be nem sorolt tanulók (2020/21-es tanév)

Ha az elemet kiválasztjuk, akkor megjelennek az olyan aktuális tanéves diákok, akik nincsenek besorolva osztályba.

Így a felületen léptethetővé válnak külön a tanulók is.

Ezen kívül meg kell jeleníteni azokat a tanulókat is, akik nem rendelkeznek aktív tanulócsoport értékkel, ez fontos, mert így az osztályba még nem sorolt tanulókat, és a kiírt tanulókat is látni lehet a listában.



Expand
titleZáradékkezelés módosítása

A Záradékoknál elérhető "Ki- vagy átsorolási záradék" jelölőnégyzet értékét a felhasználók utólag is tudják módosítani, kivenni ezt a tulajdonságot, azonban azzal a megkötéssel, hogy ha egy tanuló már ki lett sorolva egy osztályból, akkor legalább 1 db "Ki- vagy átsorolási záradék"-ának maradnia kell.



Expand
titleZáradékkezelés módosítás - keltezés

A korábbi években (és még idén is) sok iskola a záradék szöveg részeként vette fel a keltezést. Ez egyébként megfelelő, sőt mi is ezt tanácsoltuk a számukra. Azonban az új záradékkezelés lehetővé tette a záradék helyének és idejének külön megadását, ami így meg is jelenik a záradék alatt. Így, ahol az előbbiekben leírtak szerint jártak el, duplán jelenik meg a záradék, ami problémát okozhatna.

Ennek megoldására egy beállítási opciót került a dokumentumok generálásának beállításai közé.
Neve: Záradék keltezésének megjelenítése
Alapérték: Bepipálva
Működés: Ha be van pipálva, akkor a jelenlegi működésnek megfelelően jelenik meg a keltezés a záradék alján a szokásos Település, Dátum formátumban; Ha nincs bepipálva, akkor ez nem jelenjen meg, csak a záradék szövege
Érintett dokumentumok: Félévi és Év végi értesítő; Törzslapok; Osztálynapló.



Expand
titleÚj lista (Feladatok listája) érhető el a rendszerben

Új lista (Feladatok listája) érhető el a rendszerben az Admin felület e-Napló menüpontban, a Házi Feladatok szekcióban. Itt az adminsztrátorok kikeresheti, listázhatják és exportálhatják a Pedagógusok által a DKT modulban rögzített Feladatokat.



Expand
titleVezető pedagógus jelölés az alkalmazottaknál

A Klebelsberg Központhoz tartozó intézmények számára az Alkalmazotti felület / Elsődleges munkaügyi adatok lapfülén elérhetővé vált (akár többes módosítással is jelölhetően) a Vezetőpedagógus/Vezető óvodapedagógus tulajdonság jelölőnégyzet.



Expand
titleKIFIR import lehetőség

A jövő tanévi felületen az Importálások menüpont / Tanulói importálások szekcióban elérhető a KIFIR import. 

A felhasználó a FÁJL KIVÁLASZTÁSA gomb megnyomása után kijelölheti azt a - számítógépén tárolt - Excel állományt, amelyből az adatok importálásra kerülnek. Ügyeljen arra, hogy a KRÉTA rendszer csak a KIFIR-ből kinyert Excel (XLSX) exportot dolgozza fel. A táblázatban található oszlopok sorrendjének és formátumának meg kell egyeznie a KIFIR táblázat formátumával, ellenkező esetben a rendszer nem importálja be az adatokat.

Az IMPORT ELŐNÉZET KÉSZÍTÉSE gomb megnyomása után lehetősége lesz az importálási adatok előnézetének megtekintésére és ellenőrzésére, valamint - probléma esetén - az importálás megszakítására vagy folytatására!



Expand
titleÉrtékelés mondatbank import módosítása

Az Értékelés mondatbank elemeinek importálása során 4'000 karakter hosszúságig lehetséges a szöveges értékelések rögzítése, a korábbi 2'500 helyett.



Expand
titleDigitális oktatási jellemzők visszahelyezése az eredeti helyükre

A Digitális oktatás során, a könnyebb kitöltés érdekében a Naplózási főoldal tetején megjelenítésre került 3 jellemző visszahelyezésre került saját, külön Digitális oktatás adatlapfülre.

Ezen értékek a következőek:

 • Válassza ki, hogy milyen eszközt használ az órán a diákokkal történő on-line kapcsolattartásra



Expand
titleNyári Szakképzési ösztöndíj utalások módosítás

A nyári szakképzési ösztöndíj utalásoknál a jogszabály alapján a június hónapban történő megjelenítéseknél és adatközléseknél különbséget kell tenni végzős és nem végzős tanulóknál, annak érdekében, hogy a vonatkozó jogosultságok szerint történhessen a folyósítás. Az Ösztöndíj értékeket tartalmazó táblázatban ennek megfelelően változnak az adotttanulóra érvényes összegek.

 • Végzős tanulók esetében júniusban 1 hónapnyi ösztöndíj kerül megállapításra. Amelyik osztálynál be van állítva (pipálva), hogy „Végzős évfolyamú osztály a jelenlegi tanévben”, ez a beállítás kivetül az egyes tanulókra is az adott osztályban, így ezen tanulóknak június 15-i lekérdezéssel „csak” 1 havi (júniusi) ösztöndíj jár, természetesen a szokásos ösztöndíj vizsgálatok mellett. 
 • Nem végzős tanulók esetében 3 hónapnyi ösztöndíj kerül(het) megállapításra. Akiknél a szokásos ösztöndíj megállapításon felül az állapítható meg, hogy nem végzős, azok június 15-i lekérdezés szerint 3 havi (június, július, augusztus) ösztöndíjra jogosultak.
 • Beszámításos tanulók, ha végzős osztályban vannak, akkor végzősök is.



Expand
titleSzakképzési ösztöndíj - tanulói lista módosítása

A Szakképzési juttatások / Szakképzési ösztöndíj tanulói listájában kiválasztható, hogy az összes diákot, vagy csak a Szakképzési ösztöndíjban érintetteket jelenjenek meg. 

Új szűrőparaméter (Tanulók megjelenítése), melynek elemei:

 • Ösztöndíjas évfolyamok tanulói (itt csak a Szakképzési ösztöndíjban érintett tanulók láthatóak, alapértelmezett megjelenés)
 • Összes tanuló (minden tanulót megjelenítő nézet)



Expand
titleTávollétkezelő modul módosítás

Az intézményi távollét kezelésnél a vezetői szerepkörök kibővítésre kerültek az NSZFH intézményhálózatában, az igazgató (az intézményvezető mellett) és az igazgatóhelyettes (az intézményvezető-helyettes mellett) értékkel.



Expand
titleMobil Push üzenetek átalakítása

A különféle Push üzenetek a Mobil Applikációkban átalakításra kerültek, hogy egy külön Cím értéket tartalmazva könnyebben legyenek megkülönböztethetőek és informatívabbak legyenek a felhasználók számára. Több Push üzenet tartalma is bővítve lett, hogy már annak "felugrás" / megjelenése során is bővebb információt érjenek el róla a felhasználók.



Expand
titleÓrarend módosítás Figyelmeztetéseinek átalakítása

Az Órarend módosításkor megjelenő Figyelmeztetések átalakításra kerültek, hogy abban az esetben, ha egy foglalkozásra már van rögzítve Számonkérés előrejelzés, vagy ki van írva Helyettesítésre, akkor az ezekre vonatkozó figyelmeztetések minden módosítás típus (Egy nap, Év végéig, Máig, Egész tanév) esetén a megfelelő Figyelmeztetés szöveggel jelenjen meg.



Expand
titleHibaüzenet kiegészítés

Ha egy felhasználónak manuálian be akarunk állítani felhasználónevet, vagy módosítani a jelszavát, akkor abban az esetben, ha a belépési azonosító már más felhasználónál (is) meg van adva, helyesen nem engedi a program, azonban  csak annyi szerepelt a figyelmeztető ablakban, hogy "A megadott oktatási azonosító vagy felhasználónév már létezik!"

A módosítást követően a figyelmeztető ablakban megjelenik az is, hogy melyik adat, és melyik másik felhasználónál van használatban, hogy ez alapján könnyebben legyen ez visszakereshető és javítható.



Expand
titleMódosításra került az Alkalmazotti adatok - Betekintő nézet

Módosításra került az Alkalmazotti adatok - Betekintő nézet, amit az Alkalmazottak menüpontban, az egyes tanárokat kiválasztva, és a Nagyító (megtekintés) ikont választva lehet elérni. Itt az Órarendi órák fül hiányos volt, nem jelentek meg a Nem elérhető órarendi elemek pontban szereplő órák. Ez most javításra, kiegészítésre került.



Expand
titleÚj riport (Ebéd normatíva riport) érhető el

Új riport (Ebéd normatíva riport) érhető el a Dokumentumok menüpont Tanügyi ellenőrzés szekcióban. A riport generálásakor beállított (1-10.) órát követően hiányzó tanulókat gyűjti össze a táblázat, mint azokaz, akik a hiányzásuk miatt az ebédeltetésben nem vettek részt.

Az excel állományban a diák Oktatási azonosítója, Neve, Dátum, és egy Hiányzott oszlop jelenik meg, aminek értékei 1 ha igaz és 0 ha hamis lehet.



Expand
titleTörölhetőek a Kerettantervek

A Kerettantervek törölhetővé váltak a rendszerben abban az esetben, ha

 • a törölni kívánt tantervhez nincs egy osztály/diák kapcsolat sem
 • még legalább egy Tantervnek léteznie/maradnia kell a rendszerben (az, hogy a Kerettanterv pipát beállították-e, az teljesen mellékes)
 • csak aktuális tanévben lehet tanterveket törölni



Expand
titleOsztály/csoport törlés módosítása

Az Osztály/csoport törlési folyamat módosításra került. Ha egy Osztály/csoporthoz csak és kizárólag rendszerüzenet típusú elektronikus üzenet tartozik, akkor az az Osztály/csoport törölhető, a kapcsolódás ellenére is.



Expand
titleBeiratkozás felület módosítás

A KRÉTA és a KIR rendszerek közötti Szinkronizációs folyamat kieglézítésre került egy KIR Státusz törése funkcióval. Erre azért került sor, mert több esetben a nagymennyiségű, egyidejűleg indított KIR Szinkron folyamat nem zárult le sikeresen, a Nebulók Szinkron státusza nem zárult le szabályosan, és ezen Nebulókra ismételt Szinkron nem volt kérhető a felületen, csak fejlesztői beavatkozás után.

Ezentúl ennek a gombnak a segítségével a Felhasználók is elvégezhetik a két rendszer közti szinkron folyamat alapállapotba helyezését, és megindíthatják az ismételt szinkron folyamatot.



...

Tip
titleKréta 2.83 verzió újdonságai (2020.03.05.)


Expand
titleÓrasorszám összerendelés

Az admin felület e-Napló menüpontjában beállítható, amennyiben egyes tanórák óra sorszámait össze kívánjuk fűzni, folytatólagosan szeretnénk kezelni.

A funkcióról bővebben itt olvashatnak.


Expand
titleFrissítési visszaszámláló

A KRÉTA rendszer frissítéséhez közeledve visszaszámláló üzenet tájékoztatja a felhasználókat, hogy legyen lehetőségük a munkájukat mentéssel befejezve lezárni.

A funkcióról bővebben itt olvashatnak.


Expand
titleTávollétbejelentő funkció aktiválása

A tankerületi központok fenntartásában működő intézmények KRÉTA rendszereiben aktiválásra került a Távollétigénylés modul.

A funkcióról bővebben itt olvashatnak.

A HR modult bemutató videók itt érhetőek el a Tudásbázis Videótárban.



Expand
titleÚj Tab fül a tanóra naplózásnál

A foglalkozás naplózása felületen új fül jelent meg, melyen megtekinthetőek az adott foglalkozásra járó tanulók számára rögzített feljegyzések.



Expand
titleSzámonkérések átlaga menüpont funkciói kibővítésre kerültek

A Számonkérések átlaga funkcióban már minden értékelés megjelenik, amit a pedagógus adott a rendszerben, és a Szűrő panel segítségével tudja a megjelenő értékeket rendezni, szűkíteni.

A funkcióról bővebben itt olvashatnak.



Expand
titleLEP felületek bővítése

A LEP felületek / táblázatok adatoszlopai bővítésre kerültek, hogy több infomráció legyen elérhető azonnal, a felületre ránézve.



Expand
titleSZTSZ azonosító hiányára figyelmeztető ablak

A Távollétbejelentő funkció használata során az esetlegesen hiányzó SZTSZ azonosítóra felhívja a rendszer a figyelmet.



Expand
titleKözmű adatszolgáltatás módosítás

A Közmű adatszolgáltatás / Mérőhelyek felület / Új mérőhely felvétele funkció módosítása.



Expand
titleFőintézmény szerinti távollét rögzítés

Az áttanító pedagógusoknál a Központi KRÉTA rendszerben a HR munkatársak számára jelölhető vált, hogy az adott pedagógus melyik intézményben (fő intézményében) kezelheti Távollétigényeit.



Expand
titleÓrarend export funkció bővítése

Az Órarend Import felületen elérhető, jelenlegi Órarend Exportálási felülete bővítésre került egy jelölőnégyzettel: Időszakon kívüli elemek megjelenítése.

A jelölés hatása: Az opció kiválasztásával azok az órák is bekerülnek az export állományba, melyek érvényességének kezdő és/vagy befejező időpontja a megadott intervallumon kívülre esik, de legalább egy napig érvényes volt alatta. (Ha ezt az opciót nem jelölik be, akkor csak azok az órarendi órák fognak megjelenni az export fájlban, melyek teljes érvényességi időszaka a megadott dátumok közé esik.)



Expand
titleTörléskor az elemek kapcsolataira figyelmeztető ablak kiegészítése

További, új funkciók által létrehozott kapcsolatok pontosítás a törléskor megjelenő figyelmeztető ablakban.



Expand
titleGondviselői import módosítása

A Gondviselők importálása során használható sablonban megjelenítésre került a Gondviselő rokonsági foka.

A második munkalap fül tartalmazza az elérhető és használható rokonsági fokokat a pontos adatfelvitel elősegítésére.

A rokonsági fok oszlopba akár bemásolható, akár a beépített legördülő menüből kiválasztható a kívánt érték.



Expand
titleZáradék felületek optimalizálása

A Záradékok rögzítésére szolgáló szövegdobozok kezdő méretének csökkentése a felület jobb helykihasználása érdekében.



Expand
titleLeírások, Felugró ablakok magyarázó szövegének pontosítása

Több felirat, leírás, felugró ablak magyarázó szövegének pontosítása történt meg.



Expand
titleJogszabály követés

Több dokumentumban a változó Jogszabályi környezet követése történt meg a dokumentumok módosításával.



Expand
titleSzűrő panelek bővítése

Több felületre kikerültek Ellátott Köznevelési Feladat Kategória szűrési lehetőségek, amivel az egyes Modulos osztályok adatainak elérése válik könnyebbé.



Expand
titleÉrettségi eredmények listája bővítésre került

Több, korábban rögzíthető, de a felületen meg nem jelenő érték kivezetésre került az Érettségi eredmények listája táblázatban.



Expand
titleDokumentumok felület szekcióinak közös nyitása/zárása

A Dokumentumok felület tetejék egyben nyitható / zárható az összes Dokumentum panel. 



Expand
titleNemzetiségi dokumentumok elérése Napló felületen

Nem csak az admin, hanem a Napló felületen is elérhetővé vált a Dokumentumok menüpontban a Nemzetiségi dokumentumok szekció.



Expand
titleMondatbank tömeges módosítása / törlése

A Testreszabás / Mondatbank felületen van lehetőség (a más felületeken már megszokott) a kijelölés utáni többes módosításra vagy a kijelölt elemek közös törlésére.



Expand
titleOktatási azonosító megjelenítése Év végi értesítőben

Sok intézmény a 2011. évi CXC. törvény 81. § által előírt kötelezettségének az Év végi értesítő dokumentumok generálásával és kiküldésével tesz eleget, és az ezen intézményektől érkező kéréseknek megfelelően rákerült a tanuló oktatási azonosítója is ezen dokumentumokra.



Expand




...