Skip to end of metadata
Go to start of metadata


A Tanóra naplózása során a 'Tanóra naplózása' ablak bal oldali harmadik fülén van lehetősége a pedagógusnak a leadott órához házi feladatot rögzíteni. A berögzítés előtt ki kell választanunk egy határidőt, amely nem lehet korábban a holnapi napnál! A felület használata megegyezik a feljegyzéskészítő programok használatával (karakterformázások, karakter- és karakterháttér-színezési, sorkiegyenlítési, felsorolás-beszúrási funkciókkal):

A MENTÉS-t követően a házi feladat megjelenik az eEllenőrzőben és a MobilApplikációban is, amelyhez ha ez engedélyezve van az adminisztrációs rendszerben, a diákok is rögzíthetnek hozzászólásokat.


Azok a tanórák, melyekre Házi feladat került rögzítésre, akár a múltban, akár a jövőben, kis "házacska" ikonnal kerülnek kiemelésre mind a pedagógusi, mind a tanulói/gondviselői felületeken.


Tanulói hozzászólások beállítása


 A házi feladatokhoz történő tanulói hozzászólások beállításáról alább további információk találhatóak!

Ennek eléréséhez első lépésben az Adminisztrációs rendszerben a Nyilvántartás menü, Beállítások blokkjának, Testreszabás menüpontjában, Az elektronikus napló korlátozásainak beállításai csoportban található Diák általi házi feladatok rögzítésének lehetősége kapcsolót kell IGEN értékre állítani.

Abban az esetben ha az iskolában - az fentiekben leírtak szerint - központilag engedélyezték a diákok házi feladat rögzítési lehetőségét, akkor ezt még a pedagógusok külön-külön is beállíthatják vagy tilthatják a saját óráikra vonatkozólag Az elektronikus naplóba belépve a Profilbeállítások funkcióban lehet pedagógusonként is szabályozni, hogy a tanulók írhatnak-e a pedagógus által kiadott házi feladathoz hozzászólásokat ill. vehetnek-e fel házi feladatokat. 

Itt adható meg az is, hogy a pedagógus kapjon-e email értesítést arról, ha egy tanuló új hozzászólást rögzít valamelyik tanórájának házi feladatához. A házi feladattal kapcsolatos értesítések a pedagógus munkahelyi (nem a publikus) email címére érkeznek, melyet az intézményi adminisztrációs rendszerben, valamint a pedagógus profilbeállításai kötött is meg lehet adni vagy módosítani.Házi feladat rögzítése, szaktanári felületen

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) e-Napló modul tanóra felületen a szaktanárnak lehetősége van házi feladat rögzítésére órájához, amelynek szerkesztési lehetőségeit mutatja be az alábbi videó. Minden pedagógus saját maga eldöntheti, hogy a saját óráival kapcsolatban letiltja-e azt a funkciót, mely segítségével a tanulóknak val lehetőségük egy adott tanórához saját maguknak is a házi feladat rögzítésére.


Házi feladathoz rögzített tanulói hozzászólás törlése

Az alábbi videóban megtekinthető, ha a KRÉTA rendszerben az Intézmény és a Szaktanár által is engedélyezett funkcióval tanulók a házi feladathoz megjegyzést, hozzászólást rögzíthetnek, azt hogyan lehet a felületről eltávolítani.

Tanulói hozzászólások

Fontos tudni, hogy a házi feladatokhoz tanulói hozzászólást csak tanulói belépéssel lehet írni, abban az esetben ha az intézmény ill. a pedagógus ezt engedélyezte. Szülői, gondviselői belépéssel nem lehet hozzászólást rögzíteni a házi feladathoz!A KRÉTA rendszerben lehetőség van tanulók által is házi feladatokat rögzíteni a tanórákhoz, illetve az órarendben szereplő órákhoz.


A házi feladat rögzítését az Órarend menüben lehet elvégezni, ha az érintett órára kattintunk, és a felugró Tanulói óra adatai ablakban a Házi feladat fület választjuk. Itt található az órát naplózó pedagógus által megadott házi feladat és annak határideje, ha ez be van állítva. Ha nincs megadva ilyen információ, akkor az "Ehhez az órához a tanár még nem rögzített házi feladatot az online felületen" szöveg olvasható.


Akár az Órarend, akár a Házi feladatok listája felületen megnyitott tanórákon belül a Tanulók elérik a Pedagógus által, az adott Házi feladathoz feltöltött csatolmányt, melyet a Tanulók számára az adott Házi feladat fejlécében lehet elérni, és a file-nevét tartalmazó gombra kattintva letölteni.Az e-Ellenőrzőbe Gondviselőként belépve szintén elérhetőek a csatolt állományok, ugyan úgy, az adott Tanóra Házi feladat fülén.
Tanulói hozzászólások

Fontos tudni, hogy a házi feladatokhoz tanulói hozzászólást csak tanulói belépéssel lehet írni, abban az esetben ha az intézmény ill. a pedagógus ezt engedélyezte. Szülői, gondviselői belépéssel nem lehet hozzászólást rögzíteni a házi feladathoz!


Ha szeretnénk felvenni házi feladatot - mivel még nincs megadva - vagy bejegyzést csatolni a már meglévő elemhez/elemekhez, akkor ez az  gombra kattintva tehető meg. A felnyíló ablakba írható be, és szerkeszthető - egyszerű szövegszerkesztési funkciókkal - a megadni kívánt házi feladat vagy bejegyzés. Ha az órát tartó pedagógus még nem adott meg házi feladatot, és más tanuló sem vett fel eddig, akkor a Javasolt határidő mező kitöltése is kötelező a felnyíló ablakban, ami azonban nem lehet a "holnapi" napnál korábbi dátum. Az általunk megadott határidőt a pedagógus írhatja csak felül a tanóra naplózásakor.

   

A korábban bejegyzett hozzászólásunkat törölhetjük a  funkció alkalmazásával, ami után a szöveg áthúzva fog megjelenni. Ha a bejegyzésünket az órát tartó pedagógus törli, akkor a "Tanár által törölve!" felirat lesz olvasható a felületen.
A házi feladatok készre jelölését csak tanuló belépéssel lehet megtenni! Ha szülőként lépünk be a rendszerbe, akkor a házi feladatok megoldottságának állapotát csak megnézni lehet, módosítani nem tudjuk!


Az összes eddig feladott házi feladatokat egy helyen megtekinthetjük, a felső menüsorban megtalálható Házi feladatok menünél. Több lehetőség szerint lehet rendezni, a lista fejlecén az oszlopok megnevezésére kattintva.

Az elkészített házi feladatok a Szűrőpanel segítségével megjeleníthetőek vagy elrejtketőek, ugyanígy a lejárt határidejű házi feladatok is.

Tanórát megnyitva, azon belül is beállítható az elkészített házi feladat.A házi feladatok készre jelölését csak tanuló belépéssel lehet megtenni! Ha szülőként lépünk be a rendszerbe, akkor a házi feladatok megoldottságának állapotát csak megnézni lehet, módosítani nem tudjuk!

Szülői felületen a következőképpen jelenik meg a házi feladatok megoldottsága.A KRÉTA tanulói/szülői applikációban a megjelenő felületen a még le nem járt határidejű házi feladatokat láthatjuk.   • No labels