Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mi a funkciója a KRÉTA Poszeidon Modulnak? 

A KRÉTA-Poszeidon kibővített tanúsítvánnyal rendelkező, minősített szoftver, amely megfelel a Magyarországon hatályos jogszabályoknak és előírásoknak. Végigkíséri az iratokat a beérkezéstől vagy a keletkezéstől kezdve az irattárazáson és postázáson át a selejtezésig, legyenek azok elektronikus – e-mail, fájlban tárolt – és/vagy papíralapú dokumentumok.

Hogyan épül fel a POSZEIDON modul és milyen előnyei vannak? 

A Poszeidon jogosultsági rendszere hierarchikus szerepkör alapú. A rendszert használó szervezet tetszőleges számú és funkcionalitású szerepkört definiálhat. Külön-külön van lehetőség beállítani, hogy az egyes szerepkörökben a felhasználók mely menüket, adatlistákat, funkciógombokat, adatokat láthatják, melyeket tudják módosítani, illetve milyen új adatokat vehetnek fel. Az egyes felhasználókhoz tetszőleges számú szerepkör tartozhat.

A tényleges jogosultságot a szerepkör, valamint a szervezeti egység összerendelése határozza meg. Ennek a komplex jogosultsági rendszernek az az előnye, hogy a Poszeidont használó szervezet munkatársai közül mindenki csak azokat az adatokat látja, amelyek valóban szükségesek a munkájához, ezzel a Poszeidon

  • egyszerűsíti a munkát,

  • csökkenti a hibák lehetőségét,

  • kizárja az információkkal való visszaélést.

Az egyes felhasználók tartós vagy átmeneti távolléte (betegség, szabadság) esetén szerepkör alapú és időintervallumhoz rendelt helyettesítési és/vagy meghatalmazási funkcionalitás biztosítja az ügymenet zavartalan folyamatosságát.

Az iktatás segítségével nyomon követhetővé válik, hogy szervezeti egységünk az egyes feladat- és hatáskörébe tartozó kötelezettségeit elvégezte-e. A Poszeidon használata jelentősen befolyásolja az iktatási és irattárazási feladatokat, eljárásokat.

Mi a különbség az Intézményi és a Fenntartói kliens között? 

Az KRÉTA POSZEIDON Modul Intézményi kliense egy web alapú (ún. vékony kliens) alkalmazás, amelyet a köznevelési és szakképzési intézmények használhatnak a KRÉTA rendszer integrált részeként. A  POSZEIDON Feentartói kliense egy telepített, desktop alkalmazás (ún. vastag kliens), amelyet a Tankerületek és a Szakképzési Centrumok iratkezeléssel foglalkozó munkatársai kezelhetnek. 

Gyorsan meg szeretné ismerni a KRÉTA POSZEIDON Modult?

Ha gyorsan meg szeretne ismerkedni a KRÉTA POSZEIDON Modul használatával, akkor alábbi linkre kattintva megtekinthetők a KRÉTA POSZEIDON használatával kapcsolatos Gyors Áttekintő Segédletek (GYÁS), amelyek segítségével megismerkedhetnek az iktatórendszer egy-egy funkciójával vagy nézze meg a KRÉTA POSZEIDON Modul használatával kapcsolatos rövid, áttekintő videóinkat!

Segédletek és útmutatók letöltése

Az alábbi dokumentumok tartalmazzák a KRÉTA POSZEIDON modulhoz ill. a POSZEIDON Dokumentumkezelőhöz készített felasználói kézikönyveket, útmutatókat és gyors áttekintő segédleteket. A dokumentumok a weboldalon is megtekintheti ill. letöltheti a a dokumentum bal alső sarkában található ikonra kattintva.

Belépés a  KRÉTA POSZEIDON rendszerbe

Első lépések a KRÉTA POSZEIDON modulban

Első lépések a program használatához

Felhasználói kézikönyv - WEB  felület

Felhasználói kézikönyv - telepített kliens


  • No labels